Project in de kijker: nieuwe zonweringen bij Thomas More Mechelen

Project in de kijker: nieuwe zonweringen bij Thomas More Mechelen

Celdekor-medewerkers Mario en Dusty mochten dit voorjaar even terug naar de schoolbanken. Want hogeschool Thomas More Mechelen schakelde ons in voor raamdecoratie op één van hun locaties.

Mario en Dusty gingen aan de slag op Campus Lucas Faydherbe aan de Zandpoortvest: de locatie waar toekomstige interieurarchitecten & designers worden opgeleid (van een hoge lat gesproken!). Campus Lucas Faydherbe is een stimulerend complex met grote en lichte ateliers, waar studenten zich uitleven met 3D-printers, lasercutters, paneelzaagmachines…Maar originele designs maken en uitwerken, dat gaat nu eenmaal iets beter wanneer er geen fel zonlicht in je ogen schijnt. En dus voorzagen we de leslokalen en het atelier van verticale jaloezieën, die de studenten en docenten manueel kunnen bedienen.

Zonwering: de voordelen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zonwering niet alleen maar decoratief: ook het functionele aspect is erg belangrijk. Zonwering houdt je huis koel in de zomer. Daardoor draaien je ventilators en airco’s geen overuren en blijft ook je energiefactuur onder controle. In de winter doet een verduisterend rolgordijn net het omgekeerde: dankzij de isolerende werking blijft het binnen lekker warm, zelfs als het buiten vriest.

Zonwering bij dit project

In samenspraak met Thomas More Mechelen kozen we in de leslokalen en het atelier van de afdeling Interieur-Design & Architectuur voor manueel bediende verticale jaloezieën in Black-out stof van de collectie Diaz.

Zonwering: ook iets voor jouw project?

Bekijk onze realisaties of contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden op vlak van zonwering voor jouw project te bespreken.

Deel dit artikel op: