Raamdecoratie

Raamdecoratie

Met raamdecoratie op maat geef je elk raam een kwalitatieve aankleding die sfeer brengt.
Naast de sfeer biedt raamdecoratie ook een gepaste oplossing voor inkijk, het behouden van een koel of warm interieur, energiebesparing, het wel of niet doorlaten van licht …

Advies of prijsindicatie nodig?
Contacteer interieurspecialiste An, zij helpt jou graag verder. Ook bedrijven, openbare instellingen en organisaties kunnen bij ons terecht.

Raamdecoratie in combinatie met het door ons uitgevoerde maatwerk, genieten speciale condities.

 

Voordelen raamdecoratie van Celdekor

  • Elke maat is mogelijk
  • Trendy collectie met enkel kwaliteitsmaterialen van gecertificeerde leveranciers
  • Keuze uit vele stoffen
  • Functionele accessoires zoals afstandsbediening
  • Ook oplossingen voor dakramen en ramen in speciale vormen en afmetingen
  • Eigen opmeet- en plaatsingsdienst
  • Eigen atelier
  • + 40 jaar ervaring

Verduisterende raamdecoratie

Met verduisterende raamdecoratie kan je het binnenvallend licht grotendeels afschermen en de inkijk aan banden leggen. Mensen houden van privacy in de woning waardoor vrijwel elk raam voorzien wordt van een gepaste raamdecoratie.
Zowel bij lamellen, rolgordijnen, duo roll gordijnen, paneelgordijnen, plissé gordijnen, dubbele plissé gordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen kan je kiezen voor verduisterende materialen, de zogenaamde dim-out of black-out stoffen.

 

Zonwering ramen

Celdekor biedt verschillende zonwering oplossingen aan om de warmte buiten te houden en verblinding tegen te gaan. Kies voor warmtewerende stoffen met isolerende eigenschappen. Of ga voor een slimme raamdecoratie met elektrische bediening. Binnenzonwering heeft als voordeel dat je het uitzicht behoudt, maar de inkijk beperkt.

 

Gordijnen op maat

Gordijnen op maat zijn echte sfeermakers die jouw interieur een boost geven. Naast de klassieke gordijnen bieden wij ook andere varianten aan zoals overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen en lamellen.

VERTICALE LAMELLEN (screendoek, stof, alu en pvc)

Lamellen zijn één van de meest veelzijdige vormen van raamdecoratie en ideaal voor grote ramen en terrasdeuren. Een verticale jaloezie bestaat uit een aluminium rail en lamellen met ruime keuze in texturen, kleuren en ontwerpen. PVC-lamellen creëren verduistering en zijn onderhoudsvriendelijk want perfect afwasbaar.
Je kan door een verticale jaloezie te draaien de lichtinval perfect bepalen.

HORIZONTALE LAMELLEN IN ALUMINIUM

Horizontale lamellen zijn tijdloos en modern. De horizontale lijnen zorgen voor een strakheid die nagenoeg elk interieur aanspreekt. Door het kantelen van de lamellen speel je met de lichtinval en/of inkijk van buitenaf.
Horizontale jaloezieën bestaan uit aluminium lamellen en een stalen bovenbak. Deze duurzame materialen garanderen een product met een lange levensduur. De lamellen zijn beschikbaar in verschillende breedtes: 16, 25,  35 en 50 mm. Hoe breder je raam, hoe beter brede lamellen daar bij passen.
Elektrische, horizontale jaloezieën zijn een absolute aanrader.

HORIZONTALE HOUTEN LAMELLEN

Houten horizontale jaloezieën zijn geschikt voor een traditionelere look, de natuurlijke uitstraling van hout weet velen te bekoren. Je hebt de keuze tussen verschillende kleuren en structuren, waardoor ze zowel in klassieke als trendy interieurs passen.
Horizontale jaloezieën in hout bestaan uit lamellen van een tropische houtsoort in combinatie met een stalen bovenbak. Deze wordt echter mooi bekleed met een kooflijst in dezelfde kleur als je lamellen zodat er geen contrast is tussen de verschillende materialen. Als variant bestaat er ook een klassieke houten jaloezie. De breedte van de lamellen kan je kiezen: 35, 50 of 65 mm.

Horizontale jaloezieën in hout bestaan uit lamellen van een tropische houtsoort in combinatie met een stalen bovenbak. Deze wordt echter mooi bekleed met een kooflijst in dezelfde kleur als je lamellen zodat er geen contrast is tussen de verschillende materialen. Als variant bestaat er ook een mechanisme dat voornamelijk bestaat uit hout (klassieke houten jaloezie). De breedte van de lamellen kan je kiezen: 35 mm, 50 mm of 65 mm.

ROLGORDIJNEN, OOK MET ELEKTRISCHE BEDIENING

Als afwerkingsaccent kan je kiezen uit verschillende soorten onderlatten zodat de  rolgordijn naadloos aansluit bij de stijl van jouw interieur. Je kan ook kiezen voor motorisering op 220V Somfy motor of 12V batterijmotorRolgordijnen zijn met voorsprong de meest gekozen binnenzonwering, ze zijn dan ook erg praktisch en decoratief. Dit gordijn bestaat uit een metalen oprolbuis waarop het rolgordijndoek kan oprollen. De bevestigingsmechanismen voor de oprolbuis zijn vervaardigd uit kunststof of metaal. Het breed assortiment laat toe om rolgordijnen te kiezen voor zeer uiteenlopende doeleinden. Zo kan je een transparant rolgordijn kiezen indien je maximale lichtinval wenst of eerder een verduisterend rolgordijn voor de slaapkamer. Je kan kiezen uit verschillende soorten onderlatten zodat de rolgordijn perfect aansluit bij de stijl van je interieur.

Elektrische bediening van je raambekleding verhoogt het gebruiksgemak en verlengt de levensduur. Je kan kiezen voor motorisering op 220V Somfy motor of 12V batterijmotor. Door middel van een app, kan je via je smartphone je rolgordijnen vanop afstand bedienen, ook al ben je niet thuis.

MOTORISERING

In een handomdraai maak je het binnen gezellig, koeler of hou je de warmte in de winter binnen. Motorisering op je raambekleding verlengt de levensduur van je product. Je kan kiezen voor motorisering op 220V Somfy motor of 12V batterijmotor.

Na een download van de nieuwe app op je mobiele telefoon kan je zelfs je raamdecoratie van op afstand bedienen, ook al ben je dus niet thuis. Een extra veiligheid voor je woning.

DUO-ROLL-GORDIJNEN

Rolgordijnen combineren de veelzijdigheid van lamellen met het gemak van een rolgordijn. Door de verstelbaarheid van transparante en niet-transparante textielbanden, kan je zelf de mate van privacy bepalen. De afwerking kan gekozen worden met of zonder cassette.

Duo rolgordijnen zijn trendy, het aanbod in kleuren en structuren is de laatste jaren explosief toegenomen. Een natuurlijke look of een verduisterend effect, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De Celdekor-collectie bestaat uit 100 verschillende textielstoffen  voor duo rolgordijnen.

PLISSE GORDIJNEN & DUBBELE PLISSE GORDIJNEN

Plissé gordijnen worden gekenmerkt door vaste plooien en elegantie van de profielen. Ze zijn de perfecte oplossing voor ramen die moeilijker te bekleden zijn zoals dakramen, lichtkoepels, erkers of draai-kiepramen.  Ze bestaan in vele varianten en zoals bij de meeste raamdecoratie, kan je met plissé gordijnen zowel een vlotte doorkijk naar buiten als een verduistering met optimale privacy nastreven. Er zijn ook verschillende coatings voor een optimale zonwering. Plissé gordijnen worden veel gebruikt in veranda’s dankzij hun isolerende werking.

Dubbele plissé is een stof met honingraatstructuur. Deze hoogwaardige ontwikkeling is de meest energiebesparende vorm van raamdecoratie.

VOUWGORDIJNEN

Verkrijg een hoogwaardige afwerking van je interieur met vouwgordijnen, ook wel American stores genoemd. Door de mooie texturen en de baleinen verwerkt in de gordijnstof, creëer je je eigen interieurstijl. De keuze aan gordijnstoffen is nagenoeg oneindig, van verduisterend over lichtdoorlatend tot transparant.

Een vouwgordijn bestaat uit een metalen bovenprofiel met optreksysteem, waaraan de gordijnstof met velcro is bevestigd. Bediening van het vouwgordijn kan door een ketting of elektrisch. Deze elektrische bediening is geen overbodige luxe. Het optrekken van je vouwgordijnen gebeurt met één druk op de knop waardoor je snel en efficiënt de gewenste lichtinval bekomt.

Tip: wij raden aan om vouwgordijnen te voeren. Zo bescherm je delicate stoffen optimaal tegen het zonlicht zodat je langer van jouw raamdecoratie kan genieten.

PANEELGORDIJNEN

Paneelgordijnen of Japanse panelen brengen een oase van rust in je interieur. Paneelgordijnen zijn verticale stoffen die over meerdere rails achter elkaar langs voor het raam kunnen schuiven, hierdoor zijn ze ideaal voor zeer brede ramen. Door de breedte op te splitsen heeft dit geen effect op het hanggedrag van het textiel. Voor de bediening kan je kiezen uit een trekstang of een koord.

Aangezien de stofkeuze voor panelen gelijk is aan deze van de rolgordijnen, is het aanbod enorm uitgebreid aan kleuren en texturen. Celdekor werkt enkel met premium kwaliteitsstoffen met hoge kleurechtheid, krimpvrij en strak vallend. Wij adviseren om deze tijdloze paneelgordijnen te combineren met overgordijnen voor een functionele, warme raamdecoratie.

OVERGORDIJNEN

Overgordijnen zijn echte sfeermakers waarmee je warmte en gezelligheid oproept. Ze zijn dicht van structuur en houden het zonlicht en inkijk van buitenaf tegen.
Celdekor kiest ook hier voor een collectie van tijdloze, hoogwaardige stoffen. Wij werken de gordijnstoffen af in eigen atelier van klassieke vlinderplooi tot moderne wave.
Vakmanschap staat voorop zodat de overgordijnen een eyecatcher worden in je interieur.

GLASGORDIJNEN

Glasgordijnen of voile gordijnen zijn (semi)-transparante gordijnen met een gladde of gemetalliseerde afwerking. Ze zijn perfect om de grootste inkijk en warmte tegen te houden maar de ruimte wel lekker licht te houden. Glasgordijnen worden vaak gebruikt voor grote raampartijen en in  trendy design interieurs. Vaak in combinatie met overgordijnen om indien nodig de gewenste privacy te creëren.

VERDUISTERENDE RAAMDECORATIE

Met verduisterende raamdecoratie kan je het binnenvallend licht grotendeels afschermen en de inkijk aan banden leggen. Mensen houden van privacy in de woning waardoor vrijwel elk raam voorzien wordt van een gepaste raamdecoratie.

Zowel bij lamellen, rolgordijnen, duo roll gordijnen, paneelgordijnen, plissé gordijnen, duette gordijnen, vouwgordijnen en overgordijnen kan je kiezen voor verduisterende materialen, de zogenaamde dim-out of black-out stoffen.

SQUID

Squid is een raamfolie of raamtextiel dat op elk type raam en op elke vorm kan gekleefd worden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen. Het wordt o.a. gebruikt in ruimtes waar strenge brandnormen gelden (kan tot 60°C aan en is brandvertragend M1/B1). Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte plaatsen. Je snijdt Squidt op maat van je raam en kleeft dit met de nodige precisie zonder zichtbare naad op het glas (rond, driehoek, klein raampje …).