Nieuwe leskeuken voor KSD Campus Voorzienigheid

KSD-Diest

Wie al eens in Diest rond heeft gelopen, zal het ongetwijfeld gemerkt hebben: het is een echte scholenstad. Vanuit de wijde omgeving zakken elke dag duizenden kinderen en jongeren af naar de Demerstad om er naar de lagere of middelbare school te gaan.

In 2015 sloegen een aantal scholen in Diest de handen in elkaar, en ze fuseerden tot een nieuwe scholengroep: KSD. In de loop van 2020 lanceerden de mensen van Campus Voorzienigheid in de Demerstraat een openbare aanbesteding, met als doel om hun leskeuken in een nieuw kleedje te steken. Een uitdaging waar we bij Celdekor met veel plezier onze tanden hebben ingezet!

leskeuken renoveren, samen met het aangrenzend leslokaal

De leskeuken van de eerste graad bevindt zich op het gelijkvloers. Veel leerlingen nemen hier voor de allereerste keer in hun leven plaats achter een fornuis: ze leren er groenten snijden, recepten lezen en simpele gerechten bereiden. 1 probleem: de vorige keuken was al meer dan 20 jaar oud, en dus redelijk verouderd. 

Hoog tijd dus voor een complete make-over:

  • We braken de oude keuken en systeemplafonds volledig uit
  • We maakten een deuropening naar het aangrenzende leslokaal
  • We lieten plaats voor nieuwe leidingen
  • We kozen voor een wit tegelplafond met geïntegreerde LED-verlichting: ecologisch én esthetisch
  • De keuken maakten we volledig op maat: we kozen voor wit melamine en fronten in wit laminaat. Voor de aanrechtbladen gebruikten we rvs (roestvrij staal), dit lieten we doorlopen richting de spoelbak en het kookvuur, zodat alles één mooi geheel vormt
  • De keuken kreeg een geavanceerd dampkap systeem
  • Afwerking met de nodige toestellen & LED-strips onder de dampkappen en kasten

Onze partners

Voor de realisatie van dit project werkten we nauw samen met deze partners:

Ook een dikke merci aan bouwheer Hugo Celis & Steven Peyffers, die het project vanuit KSD mee in goede banen heeft geleid.

 

Ook ambitieuze renovatie ambities?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat of om je project eens door te praten, Celdekor denkt graag met je mee.

Deel dit artikel op: