Kasten op maat voor de technische installaties van de Sint-Odulphuskerk in Borgloon

Ooit al eens in het Limburgse Borgloon geweest? Dan is de kans groot dat je de Sint-Odulphuskerk bent gepasseerd. Je kan er ook bijna niet naast kijken: de ranke torenspits van deze bijna 1.000 jaar oude kerk domineert de skyline van dit stadje op de heuvel.

Net als veel kerken in Vlaanderen heeft dit gebedshuis in Haspengouw er een lange en ingrijpende restauratie opzitten. En het resultaat mag gezien én gehoord worden: het patrimonium is aangevuld met 2 topstukken, en een nieuwe beiaard met 28 klokken speelt elk uur een melodie. Ook de technische installaties zijn geoptimaliseerd om de beleving van de bezoeker nog beter te maken.

Maatwerk in een…kerk!

Technische installaties die pal in het zicht staan: dat oogt altijd een beetje slordig. Bovendien zijn mensen die een kerk bezoeken meestal op zoek naar een moment van rust en bezinning. Even weg van smartphones en computerschermen. 

Om alle apparatuur en technische installaties mooi weg te werken, kwam de aannemer uiteindelijk aankloppen bij Celdekor. En wij hebben met plezier onze expertise ingezet voor de finishing touch aan de interieurinrichting van de kerk:

  • We zorgden voor kasten op maat voor alle technische installaties (sturingen muziek, beiaard, verlichting, PA…) in de keuken, traphal en schatkamer
  • Ook de touchscreens in de schatkamer bouwden we netjes in en voorzagen we van een omkasting
  • Tenslotte zorgden we voor een ruime & moderne maatwerk keuken met voldoende bergruimte

Voor dit project werkte het Celdekor-team in onderaanneming van Group Renotec in Geel.

Jouw technische installaties ook wegwerken met een kast op maat?

Goed idee: zo oogt jouw ruimte altijd netjes, en verklein je het risico dat je technische installaties beschadigd raken.

Wil je weten hoe je dat best aanpakt bij jouw interieur project? Contacteer ons gerust voor advies of een offerte op maat

Deel dit artikel op: