Renovatie kunstencentrum nona: genomineerd voor internationale architectuurprijs

renovatie kunstencentrum nona

Wandel je op een zonnige dag door de Mechelse Begijnenstraat, het sfeervolle straatje dat de Sint-Romboutstoren verbindt met de Vismarkt? Dan heb je maar best een zonnebril op zak. Sinds 2019 heeft Kunstencentrum nona, dat al jaar en dag huist in de Begijnenstraat, een opvallende gouden gevel. Daarachter gaat een nieuwbouw met een extra theaterzaal schuil, die een architecturaal hoogstandje is geworden. 

Met Celdekor namen we een groot deel van de binnenafwerking van nona 2.0 voor onze rekening. We waren dan ook blij verrast toen we ontdekten dat dit project onlangs genomineerd raakte voor de ArchDaily 2022 Building of the Year Awards, een wedstrijd georganiseerd door de belangrijkste architectuurwebsite ter wereld.

 

Renovatie kunstencentrum nona: het verhaal van een bruisend cultuurhuis dat uit haar voegen barstte

Het Mechelse kunstencentrum, dat vooral werkt rond podiumkunsten, beeldende kunst en muziek, kampte al een hele tijd met plaatsgebrek. De bestaande art-deco-theaterzaal had haar beperkingen en voldeed qua flexibiliteit niet meer aan de huidige eisen. Vanaf 2016 werd er gestart met de uitbreiding richting een aanpalende drukkerij achter het bestaande gebouw. 

De site grenst aan een middeleeuwse brandsteeg, iets waar het ontwerp van de hand van het Mechelse architectenbureau dmvA sterk op inspeelt door binnen- en buitenruimtes in elkaar over te laten lopen. Resultaat is niet alleen een tweede theaterzaal, maar ook twee patio’s en het ‘Forum’: een lichtrijke zaal die ideaal is voor expo’s, lezingen of recepties.

Renovatie kunstencentrum nona: wat deed Celdekor?

De blingbling van de voorgevel van nona subtiel laten terugkomen in het interieur: dat was waarvoor het kunstencentrum kwam aankloppen bij Celdekor. Een zalige opdracht, waarbij we onze vakkennis en creativiteit 100% de vrije loop konden laten.

  • We zorgden voor lockerkastjes en een open vestiaire in zwart mdf, dat voorzien werd van een gouden coating.
  • Voor de bar ontwierpen & maakten we een verplaatsbare toog in roestvrij staal, opnieuw voorzien van een gouden coating. Een wandbekleding in datzelfde goud maakt dat het plaatje helemaal klopt.
  • Ook de afwerking van alle (brand)deuren & het esthetisch wegwerken van de ventilatie namen we voor onze rekening.
IMG_IT_vweb
Ilse Thienpont
Kunstencentrum nona Mechelen
Zakelijke leiding

Samenwerken met Celdekor voelde heel persoonlijk en op maat aan. We waren als klant allesbehalve een nummer, er was oprechte interesse in ons project. Met veel beroepseer en vakkennis werd ons project tot een goed einde gebracht. Er was opvolging van begin tot eind. Met al onze twijfels en bijkomende vragen konden we terecht bij de projectleider die het project niet losliet tot alle details helemaal in orde waren. Het was een hele fijne samenwerking en we zijn trots op het resultaat.

Al nagedacht over jouw interieur na renovatie?

Sta je op het punt om te starten met een renovatieproject, of is dat misschien al in volle gang? Dan loont het de moeite om al eens na te denken over hoe je wilt dat het totaalplaatje er na afloop gaat uitzien.

Celdekor brainstormt graag met je mee over alles wat te maken heeft met interieur, meubilair en raamdecoratie. Contacteer ons gerust voor advies of een offerte op maat

Deel dit artikel op: