Raamdecoratie

Raamdecoratie

Raamdecoratie zorgt voor een beter binnenklimaat en bepaalt mee de sfeer in je organisatie, bedrijf of winkel.
Ontdek de voordelen van Celdekor-raamdecoratie.

De keuze van een raamdecoratie wordt bepaald door volgende factoren:

 • lichtdoorlatend of verduisterend
 • moet het opgaan in het interieur of meer opvallen
 • uitstraling: type, kleur en materiaal
 • toepassing
 • controle over lichtinval en privacy
 • isolatie

Interieurspecialiste An helpt jou de juiste keuze te maken.
Raamdecoratie in combinatie met het door ons uitgevoerde maatwerk, genieten speciale condities.

Waarom raamdecoratie?

 • Zonwering
  Hou de zon buiten op warme dagen.
 • Verduistering
  Vermijd verkleuring van meubilair en materialen en beperk directe lichtinval op computerschermen om de leesbaarheid te behouden.
 • Privacy
  Raamdecoratie als oplossing voor inkijk.
 • Inbraakbeveiliging
  Voorkom het naar binnenkijken door inbrekers.
 • Creëer sfeer
  Last but not least… raamdecoratie is één van de belangrijkste sfeermakers in een winkel of kantoor.

Soorten raamdecoratie

Er zijn verschillende types raamdecoratie, ieder met een eigen functie. Lees hieronder meer over ons breed aanbod in alle soorten gordijnen, rolgordijnen, lamellen en raamfolie:

VERTICALE LAMELLEN (screendoek, stof, alu en pvc)

Eén van de meest veelzijdige vormen van raamdecoratie zijn zonder twijfel de verticale jaloezieën. Zowel op kantoor als in een huiselijke omgeving bewijst dit product zijn functionaliteit.

Een verticale jaloezie bestaat uit een aluminium rail en lamellen. Voor de lamellen kan je kiezen uit verschillende soorten zoals textiellamellen, pvc lamellen en aluminium lamellen. Verticale jaloezieën zijn een slimme keuze aangezien u door het oriënteren van de lamellen de lichtinval perfect kunt bepalen.

Indien je opteert voor pvc lamellen kan u zelfs verduisterende jaloezieën creëren. Bovendien zijn deze pvc lamellen bijzonder onderhoudsvriendelijk aangezien je ze kan afwassen. In het aanbod aan raamdecoratie lenen verticale jaloezieën zich het best voor brede ramen. Een raam van 5 meter breed is met deze raamdecoratie immers geen enkel probleem. In onze collecties is er een ruim aanbod aan decoratieve kleuren en warme texturen zodat je een huiselijke en gezellige sfeer kan creëren.

HORIZONTALE ALUMINIUM LAMELLEN

Tijdloos en modern dat zijn de horizontale jaloezieën in aluminium. De horizontale lijnen zorgen voor een strakheid die nagenoeg elk interieur aanspreekt. Door het kantelen van de lamellen speelt je met de lichtinval en/of inkijk van buitenaf.

Horizontale jaloezieën bestaan uit aluminium lamellen een stalen bovenbak. Deze duurzame materialen verzekeren een product met een lange levensduur. De lamellen zijn beschikbaar in verschillende breedtes. Je kan kiezen tussen lamelbreedtes van 16 mm, 25 mm, 35 mm en 50 mm. Hoe breder je raam, hoe beter bredere lamellen daarbij passen.

Elektrische horizontale jaloezieën zijn een absolute aanrader.

HORIZONTALE HOUTEN LAMELLEN

Houten horizontale jaloezieën zijn een populaire vorm van raamdecoratie en binnen zonwering. De charme van het hout weet velen te bekoren. Bovendien bestaan er uitgebreide collecties in uiteenlopende kleuren en structuren. Hierdoor wordt hout niet alleen in klassieke interieurs gebruikt. In ons assortiment vind je namelijk ook zeer moderne lamellen die ook passen in een trendy interieur.

Horizontale jaloezieën in hout bestaan uit lamellen van een tropische houtsoort in combinatie met een stalen bovenbak. Deze wordt echter mooi bekleed met een kooflijst in dezelfde kleur als je lamellen zodat er geen contrast is tussen de verschillende materialen. Als variant bestaat er ook een mechanisme dat voornamelijk bestaat uit hout (klassieke houten jaloezie). De breedte van de lamellen kan je kiezen: 35 mm, 50 mm of 65 mm.

ROLGORDIJNEN

Rolgordijnen zijn met voorsprong de meest gekozen binnenzonwering. Door de verschillende afwerkingsmogelijkheden en een uitgebreid aanbod aan rolgordijndoeken, groeit deze populariteit.Dit type gordijn bestaat uit een metalen oprolbuis waarop het rolgordijndoek kan oprollen. De bevestigingsmechanismen voor de oprolbuis zijn zeer divers. Er zijn zowel kunststof steunen als metalen steunen die indien gewenst van een cassette kunnen voorzien worden.

Het assortiment aan rolgordijndoeken laat toe om rolgordijnen te kiezen voor zeer uiteenlopende doeleinden. Zo kan je een transparant rolgordijn kiezen indien je maximale lichtinval wenst of eerder een verduisterend rolgordijn voor de slaapkamer.

Als afwerkingsaccent kan je kiezen uit verschillende soorten onderlatten zodat de  rolgordijn naadloos aansluit bij de stijl van jouw interieur. Je kan kiezen voor motorisering op 220V Somfy motor of 12V batterijmotor.

MOTORISERING

In een handomdraai maak je het binnen gezellig, koeler of hou je de warmte in de winter binnen. Motorisering op je raambekleding verlengt de levensduur van je product. Je kan kiezen voor motorisering op 220V Somfy motor of 12V batterijmotor.

Na een download van de nieuwe app op je mobiele telefoon kan je zelfs je raamdecoratie van op afstand bedienen, ook al ben je dus niet thuis. Een extra veiligheid voor je woning.

DUO-ROLL-GORDIJNEN

Dit is technisch gezien een rolgordijn, maar door de verstelbaarheid van transparante en niet transparante textielbanden, biedt het de functionaliteit van een horizontale jaloezie. Vandaar dat men dit ook een roljaloezie noemt. De afwerking kan gekozen worden zowel met als zonder cassette.

Het aanbod in kleuren en structuren is afgelopen jaren explosief toegenomen. In onze meest recente collectie bieden wij 100 verschillende doeken aan voor Duo-Roll gordijnen. Een natuurlijke look of een verduisterend effect; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

PLISSE GORDIJNEN & DUBBELE PLISSE GORDIJNEN

In België zijn plissés een sterk ondergewaardeerde vorm van raamdecoratie.
Kenmerkend aan een plissé gordijn is de elegantie van de profielen. Deze zijn zeer klein en daardoor uiterst gepast voor een montage in het raamkader. Ook bij speciale vormen en montage in koepels is dit type gordijn het meest aangewezen. Plissé stoffen bestaan er in veel verschillende varianten. Het meest kenmerkende aan deze stoffen zijn de vaste plooien.

Dubbele plisse is een stof met honingraatstructuur. Dit is een zeer hoogwaardige ontwikkeling aangezien wetenschappelijk kan aangetoond worden dat dit de meest energiebesparende vorm van raamdecoratie is.

Net zoals bij de meeste soorten raamdecoratie, kan je met plissé zowel een vlotte doorkijk naar buiten als een verduistering met optimale privacy nastreven. Bovendien zijn er verschillende speciale coatings voor een optimale zonwering. Aangezien dit type raamdecoratie veel gebruikt wordt in veranda’s is dat geen overbodige luxe.

Verras jezelf en bekijk wat de mogelijkheden van plissé kunnen zijn in jouw interieur.

VOUWGORDIJNEN

Een hoogwaardige afwerking van je interieur kan vast en zeker met vouwgordijnen, ook wel American stores genoemd. Door de mooie texturen en structuren van de gordijnstoffen ontstaat er als het ware mode voor je raam. De baleinen die in de stof verwerkt zitten zorgen eveneens voor strakke lijnen in je interieur. Door de nagenoeg oneindige keuze aan gordijnstoffen bestaan er vouwgordijnen voor elk interieur.

Een vouwgordijn bestaat uit een metalen bovenprofiel waarin het optreksysteem ingewerkt zit. Met velcro wordt de gordijnstof bevestigd aan dit profiel.

Bediening van het vouwgordijn kan door een ketting of elektrisch. Deze elektrische bediening is geen overbodige luxe. Het optrekken van je vouwgordijnen gebeurt met één druk op de knop waardoor je snel en efficiënt de gewenste lichtinval bekomt.

Tip: wij raden aan om vouwgordijnen te voeren. Zo bescherm je de soms delicate stoffen optimaal tegen het zonlicht zodat je langer van jouw product kan genieten.

PANEELGORDIJNEN

Paneelgordijnen kennen we ook onder de naam Japanse panelen. Deze verwijzing naar het Oosten duidt op de oase van rust die ze brengen in je interieur. Paneelgordijnen zijn eveneens ideaal voor zeer brede ramen. Doordat je deze breedte opsplitst in verschillende delen, heeft de breedte van het raam geen invloed op de hanggedrag van het textiel dat gebruikt wordt voor de panelen.

Een paneelgordijn bestaat uit een metalen profiel met meerdere sporen. Per spoor wordt er een loopwagen voorzien waarop de stof met velcro bevestigd wordt. Voor de bediening kan je kiezen uit een trekstang of een koord.

Aangezien de stofkeuze voor panelen gelijk is aan deze van de rolgordijnen, is het aanbod enorm uitgebreid aan kleuren en texturen. Het moderne doch tijdloze uitzicht van Japanse panelen maakt ze een ideale lange termijn keuze voor uw interieur. In combinatie met bijvoorbeeld overgordijnen heb je een functionele raamdecoratie die je een warm en huiselijk gevoel zullen geven.

OVERGORDIJNEN

Terug van weggeweest, de gordijnen. Men kiest terug voor meer warmte en gezelligheid.

Celdekor biedt hier ook weer een doordacht voorgeselecteerde collectie van mooie, tijdloze stoffen. Wij werken af in eigen ateliers van klassieke vlinderplooi tot een moderne wave.

Je kan er vanop aan dat vakmanschap hier voorop staat zodat de gordijnen een echte eyecatcher worden in je interieur.

 

GLASGORDIJNEN

Een glasgordijn is in onze tijden niet meer vergelijkbaar met deze die we nog kennen van bij onze oma’s. Met glasgordijnen werken we vandaag zelfs terug in zeer moderne interieurs.

Ze zijn verkrijgbaar in transparant tot semi- transparant, tot zelfs bijna ondoorzichtig.

Er is een mooi kleurenpalet voor handen en er zijn er zelfs die gemetalliseerd zijn voor weerkaatsing van licht en warmte. Onze specialist kan je hierover alles vertellen.

VERDUISTERING

Verduisterende systemen bieden je in één klap ook privacy. Lichtinval van buiten die beperkt wordt impliceert meteen ook het aan banden leggen van inkijk.

In ons land apprecieert men erg de eigen privacy. Vandaar dat nagenoeg elke kamer in een woning beschikt over een raamdecoratie die kan zorgen voor minder licht en minder tot geen inkijk. Rolluiken worden steeds minder populair in de hedendaagse architectuur. Ook dit speelt in de kaart van verduisterende raamdecoratie.

SQUID

Squid is de enige raambekleding die op elk type en op elke vorm van raam kan aangebracht worden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen.

Vocht- en hittebestendig: Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefcapaciteit. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte plaatsen.

Maatwerk: heb je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Wil je Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang je raam van glas is, past Squid er op. Je snijdt het raamtextiel immers op maat. Ideaal voor kleine raampjes naast de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken. Die kan je mits de nodige precisie zonder zichtbare naad met Squid bekleden.